Match

Datingvår i anmarsj – Årstiden som lokker de single ut på date

3. mai 2013

I en omfattende referansestudie (LoveGeist) gjennomført av TNS på vegne av Match.com, har 10 500 single fra syv europeiske land svart på spørsmål angående dating og singelliv. Resultatene fra LoveGeist viser at våren er høysesong for dating, og det gjerne mot slutten av uken. Videre avdekker undersøkelsen at nordmenn er vanedyr når det kommer til hvor vi ønsker å være på date.

I følge referansestudien hevder to tredjedeler av single europeere at været påvirker deres datingvaner, og at våren er den årstiden som egner seg best til dating. 43 prosent mener at våren er den beste tiden for å gå på date, tett etterfulgt av sommersesongen. Med andre ord er det en klar sammenheng mellom værets innvirkning på datingvaner og årstiden man velger å gå på date. I Europa velger majoriteten å legge daten til helgen, hovedsakelig på ettermiddagen eller kvelden, gjerne over en middag på en restaurant de kjenner til fra før.

Våryre europeere
I LoveGeist er respondentene blitt spurt om når på året de foretrekker å gå på date. Om lag 43 prosent av single europeere mener at våren er den beste tiden for dating, sommeren er på en klar andre plass med 37 prosent, mens høsten og vinteren er mindre populære årstider med henholdsvis 14 og 7 prosent. Til sammenlikning foretrekker vi nordmenn faktisk sommeren, som stikker av med en knepen seier med 40 prosent.

«Det er ingen tvil om at vi skandinaver virkelig blomstrer om våren og sommeren. Det er nettopp nå
fremover at single nordmenn i større grad ønsker å finne en date og vil man øke sannsynligheten for å finne en partner kan det være lurt å logge på denne våren», sier Anna Bofeldt, markedssjef i Match.com.

Videre viser det seg at to tredjedeler av europeiske single hevder at været påvirker deres datingvaner. Søreuropeere er i større grad værsyke enn oss nordboere – 75 prosent av spanske og 67 prosent av
italienske single hevder at været har innflytelse på deres datingvaner, sammenliknet med 49 prosent av norske single. Vi vikinger er i europeisk sammenheng de som i minst grad lar seg påvirke av dette.

Nordmenn er vanedyr
8 av ti europeiske single foretrekker å gå på restaurant, bar eller nattklubb på første date. Man kan også fint planlegge noe kulturelt eller utendørsaktiviteter, da henholdsvis 46 prosent og 36 prosent av europeiske single kunne tenke seg dette på en første date. Til tross for at norske single er glad i å tilbringe kvelden hjemme på date, hevder så mange som 39 prosent at de foretrekker utendørsaktiviteter. Nå som vi går inn i en periode med finere vær, lyse kvelder og varmere dager er det dermed duket for mange gode muligheter for en date i friluft – konsert under åpen himmel, piknik i parken eller kanskje en tur i skog og mark. At europeiske single er vanedyr kommer også tydelig frem i undersøkelsen, 56 prosent ville foretrukket å gått på en første date på et sted de har vært før. Her markerer vi nordmenn oss som et av de største vanedyrene i Europa, hele 63 prosent av oss foretrekker å gå på et sted vi har vært på før. Noe overraskende er det single nordmenn mellom 25-34 år som er mest tradisjonsbundne og foretrekker å møte daten på et velkjent sted.

«Å avtale en date på et sted man har vært på før kan skape trygghet i en situasjon som mange oppfatter som stressende. Det viktigste med daten er at begge parter skal føle seg komfortable i situasjonen, slik at man kan bli best mulig kjent med hverandre», sier Anna Bofeldt.

Nordmenns topp 3 datingaktiviteter:
1. Middag på restaurant (62 prosent)
2. Lunsj/ kaffe på dagtid (47 prosent)
3. Tilbringe kvelden hjemme (41 prosent)

Lever for helgen
LoveGeist avdekker også forskjeller hva gjelder preferanser knyttet til ukedager å date på, samt tidspunkt på døgnet. En gjennomsnittlig europeer velger som oftest lørdag, sammenlignet med nordmenn som foretrekker fredager. De nordiske landene utpeker seg på dette området som mest fleksible. Nordmenn er mest troendes til å date på en ukedag av alle europeerne, 86 prosent sammenliknet med det europeiske gjennomsnittet på 71 prosent. Nordmenns favorittdag for dating er fredag, helst på kvelden. 76 prosent av single europeere ønsker å treffe en potensiell partner på kvelden sammenlignet med Norges 81 prosent, ikke overraskende er det svært få som dater om morgenen.

Visste du at…?
… Spanske single er mer troendes til å ha en date på ettermiddagen enn andre
europeiske single?
… Stikk i strid med det europeiske gjennomsnittet på 11 prosent, mener hele 24 prosent av nederlandske single at en lunsjdate er et passende tidspunkt?
… Dater sent på kvelden eller på natten anses som passende av 3 av ti italienere, mens franske og spanske single i liten grad synes dette er et passende?

Om Match Datingtjenesten Match er et møtested for single på jakt etter en date. Enten du er ute etter en spennende date eller livslang kjærlighet, så vil du finne noen blant de tusenvis av single på Match. Match.com ble grunnlagt i 1995 og har vært en aktør på det nordiske markedet siden 2002. I dag er Match en markedsleder innen datingtjenester, med tilstedeværelse i 25 land. Selskapet har vært med på å drive utviklingen som har gjort nettdating til en av de vanligste måtene å treffe en partner på.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.