Match

Lenge leve romantikken! – 7 av ti single norske kvinner foretrekker romantiske menn

14. mars 2013

I den årlige europeiske referansestudien LoveGeist, gjennomført av TNS på vegne av Match.com, har 10 500 single blitt intervjuet om sitt forhold til romantikk, det å ta initiativ til en date og synet på romantiske handlinger på date. Single fra syv europeiske land har uttalt seg om dating og det viser seg at romantikken lever i beste velgående og at en gentleman ikke er å forakte blant europeiske kvinner. Videre avdekker LoveGeist at vi ønsker mer hverdagsromantikk, og at menn gjerne sier ja takk til at kvinner tar initiativet!

I følge LoveGeist vil single ha mer romantikk i datingsammenheng. 59 prosent av europeiske kvinner forventer at daten deres er romantisk. Sammenliknet med europeiske kvinner generelt er norske damer de mest kravstore i Europa og hele 7 av ti forventer at daten deres oppfører seg romantisk. Overraskende befinner romantikkens hjemland seg på jumboplass i undersøkelsen – drøye halvparten av franske kvinner forventer at daten skal oppføre seg romantisk.

En handlingens (gentle)mann

I LoveGeist har europeiske kvinner blitt spurt om hva de foretrekker at en mann gjør på date. Resultatene fra undersøkelsen viser at norske kvinner foretrekker at daten oppfører seg litt «gammeldags», da hele 8 av ti hevder at de foretrekker en velpolert mann. En oppmerksom mann er aller mest ettertraktet blant franske og spanske kvinner, der hele 97 prosent oppgir at de vil ha en gentleman.

«At en gentleman lever i beste velgående er en positiv nyhet for både menn og kvinner. Her kan man tilføre litt mer hverdagsromantikk og gjøre litt ekstra stas på daten sin, det er i alle fall helt tydelig at kvinner setter stor pris på det», sier Mårten Forste i Match.com.

Tre på topp blant norske kvinner:

1.  At han lytter uten å avbryte (48 prosent)

2.  At han presenterer henne for tilfeldig forbipasserende bekjente på gaten (46 prosent)

3.  At han tilbyr seg å følge eller kjøre henne hjem eller bestille en taxi (40 prosent)

Aldersforskjeller gjør seg også bemerket her, mens 5 av ti norske 18-25 åringer setter pris på at daten tilbyr henne jakken sin om det er kjølig, sier kun 16 prosent av 50-65 åringene seg enig i denne påstanden. Mens den eldre garde foretrekker å få presanger eller blomster på date (20 prosent), setter kun 13 prosent av de yngre kvinnene pris på dette.

Ute i Europa foretrekker single kvinner å få tilbud om å bli kjørt eller fulgt hjem, eller at mannen ringer etter en taxi for henne. Romantiske handlinger som å reise seg når kvinnen kommer til eller forlater bordet, holde paraplyen når det regner eller å trekke ut stolen så hun kan sette seg er utdaterte, i følge europeiske kvinner. Mens undersøkelsen viser at italienske kvinner er de mest konservative og forventer at mannen betaler regningen, er varme det viktigste for franske kvinner som gjerne vil bli tilbudt datens jakke når det er kaldt.

Kvinner tar første skritt

LoveGeist avdekker også at kvinner blir stadig mer aktive når det kommer til dating. 7 av ti single europeiske menn oppgir nemlig at de har blitt bedt ut på date av en kvinne. Det er tydeligvis fortsatt en del kvinner som ikke vil innrømme at de har bedt en mann på date, da kun 45 prosent av damene sier at de har invitert med seg en mann. Videre sier 30 prosent av europeiske kvinner at de frykter at menn ikke ville være komfortable med å bli bedt med ut på date.

8 av ti norske kvinner tror at menn vil være komfortable med å bli bedt ut på date. Og kvinner bør absolutt ta motet til seg, for så mange som 92 prosent av europeiske menn føler seg komfortable med å bli bedt med ut av en kvinne!

«Når så mange som 9 av ti europeiske menn sier at de er komfortable med at en kvinne ber dem ut på date er det ingen grunn til at så mange kvinner skal sitte på gjerdet og vente. Jeg utfordrer flere norske kvinner til å ta mer initiativ, kanskje drømmedaten bare venter på at du skal spørre ham?» smiler Mårten.

Europeiske menn føler ansvar

Videre viser undersøkelsen at flere europeiske menn enn kvinner føler at de må ta ansvar og initiativ overfor daten sin. 43 prosent av mennene vil ta ansvar for å bestille billetter til daten eller bord på en restaurant, sammenliknet med 5 prosent av kvinnene. Videre oppgir 33 prosent av mennene at de har ansvar for å sende en tekstmelding etter date, og tre av ti mener også at de bør være den som initierer det første kysset. Til sammenlikning mener kun 7 prosent av kvinnene at de bør sende den første meldingen etter date og enda færre mener at de bør initiere det første kysset (6 prosent). Mens antallet norske kvinner som gjerne deler regningen på en date er økende (63 prosent), forventer flesteparten av norske menn å betale alt.

Til tross for noen ulike oppfatninger er menn og kvinner enige om at avgjørelser knyttet til daten bør tas i fellesskap, spesielt når det kommer til å avtale stedet for daten, å inkludere daten i sin vennekrets, eller å avtale neste date.

Om Match Datingtjenesten Match er et møtested for single på jakt etter en date. Enten du er ute etter en spennende date eller livslang kjærlighet, så vil du finne noen blant de tusenvis av single på Match. Match.com ble grunnlagt i 1995 og har vært en aktør på det nordiske markedet siden 2002. I dag er Match en markedsleder innen datingtjenester, med tilstedeværelse i 25 land. Selskapet har vært med på å drive utviklingen som har gjort nettdating til en av de vanligste måtene å treffe en partner på.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.