Match

Rødming, tonedøvhet og dårlig retningssans er ingen hindring: Dine ufullkommenheter kan sjarmere daten

11. aug. 2015

Undersøkelsen, gjennomført av nettdatingtjenesten Match.com, har tatt for seg norske singles holdninger og tanker rundt egne og datens positive og mindre heldige egenskaper. Undersøkelsen er gjennomført blant Match.coms norske medlemmer og har hele 2 389 respondenter.

Så mange som 88 prosent av respondentene svarer at de oppfører seg naturlig når de er på den berømte første daten, fordi de vil at den utkårede skal bli kjent med den personen de faktisk er. Hele 95 prosent svarer at de vil at daten skal gjøre det samme.

– Undersøkelsen viser at single kan senke skuldrene og kose seg med datingen – uten å bruke energi på å skjule egenskaper ved seg selv. Vi har alle våre «imperfections», og ofte kan det være at egenskaper man selv tror er mindre attraktive faktisk kan være sjarmerende i datens øyne, sier Jeremy Corenbloom, nordisk kommunikasjonsansvarlig i Match.com.

Egenskaper vi kan – og ikke kan – leve med

Det er likevel noen egenskaper man forsøker å unngå i en date. Undersøkelsen avdekker at norske single ikke kan se for seg å leve med en person som er hypokonder, sjalu eller som banner overdrevent. Over halvparten av kvinnene i undersøkelsen mener at egenskapene klønete, kritisk, sjalu og sjenert er turn off, mens mennene oppgir at de ikke kan leve med skravlehøner, overtro eller mobilavhengighet.

Den gode nyheten er imidlertid at mange egenskaper som man selv tror er negative, faktisk kan oppfattes som sjarmerende og tiltrekkende for daten. Norske kvinner mener for eksempel at både tonedøvhet, skravling og utålmodighet kan være sjarmerende hos en date, mens de mannlige respondentene lar seg sjarmere av roting, rødming og morgengrettenhet.

– Dette er spesielt gode nyheter for alle tonedøve menn der ute. Nesten 70 prosent av de mannlige respondentene i undersøkelsen oppgir at de er tonedøve og at de håper daten kan leve med dette. Dette kan vi herved bekrefte; halvparten av alle kvinner i studien oppgir at de finner tonedøvhet sjarmerende. Her er det bare å legge neste date til en karaokebar, sier Jeremy Corenbloom i Match.com humoristisk.

Resultater fra undersøkelsen:

På første date – velg et alternativ

Er du deg selv, oppfører deg naturlig – det er bedre at daten din blir kjent med den du virkelig er 87,87%
Du gjemmer dine mindre heldige sider, slik at daten din ser på deg som tilnærmet perfekt 3,60%
Sier sannheten med en gang – jeg har noen negative sider som jeg ikke er veldig stolt av, men det er bedre at du får vite det med en gang 8,53%

På første date – velg et alternativ

Håper du at daten din er seg selv, oppfører seg naturlig og viser frem både sine gode og mindre positive sider 95,11%
Håper du at daten din tar seg sammen og sparer de negative sidene til senere 4,89%

Hvilke mindre positive egenskaper har du selv, som du håper daten kan leve med?

Sjenerthet 34,38%
Sta 28,41%
Utålmodig 26,43%

Kvinner

Retningsvill 71%
Overtroisk 65%
Skravlete 61%

Menn

Banner mye 74%
Tonedøv 67%
Sjenerthet 64%

Hvilke mindre positive egenskaper kan du ikke leve med?

Hypokonder 60,64%
Sjalu 49,25%
Overdreven banning 40,43%

Kvinner

Klønete 65,7%
Kritisk 58%
Sjalu Sjenerthet 52% 52%

Menn

Skravlete 67%
Overtroisk 59%
Mobilavhengig 53%

Hvilke mindre positive egenskaper kan likevel bli sjarmerende ved en du dater?

Sjenerthet 58,99%
Rødmende 35,98%
Klønete 30,77%

Kvinner

Tonedøv 50%
Skravlete 43%
Utålmodig 41%

Menn

Rotete 72%
Rødmende 71%
Morgengretten 70%

Undersøkelsen har 2389 respondenter og er gjennomført blant Match.coms norske medlemmer.

Om Match Datingtjenesten Match er et møtested for single på jakt etter en date. Enten du er ute etter en spennende date eller livslang kjærlighet, så vil du finne noen blant de tusenvis av single på Match. Match.com ble grunnlagt i 1995 og har vært en aktør på det nordiske markedet siden 2002. I dag er Match en markedsleder innen datingtjenester, med tilstedeværelse i 25 land. Selskapet har vært med på å drive utviklingen som har gjort nettdating til en av de vanligste måtene å treffe en partner på.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.