Match

Sannheten om nordmenns nettdating

3. feb. 2018

5. februar er den mest populære datoen på nettdatinggiganten Match. De har kartlagt nordmenns ønsker når vi ser etter ny kjæreste.  

(Oslo, 3. februar 2017) Starten på året er høysesong på nettdatingsfronten. Selve toppdagen på nettdatingstjenesten Match er 5. februar.

– Vinteren er den heteste perioden for nettdating­. Nytt år, och det börjar närma sig Alla hjärtans dag – da er sjansen ekstra stor for å finne seg kjæreste, sier Linnéa nordisk marketing manager i Match..

Matchs egen statistikk for det siste halvåret av 2017 avslører sannheten om hva norske menn og kvinner ser etter i jakten på ny partner.

Søker sosialt friluftsmenneske

 Friluftsliv og uteliv topper ønskelisten for begge kjønn. Mest attraktivt er nemlig en partner som både er glad i friluftsliv og som setter pris på å spise ute og være med venner.

Når det gjelder personlige egenskaper er det noen karaktertrekk som skiller seg ut for begge kjønn. Drømmekjæresten skal være sensitiv, pålitelig og morsom.

– Såkalt «myke verdier» er viktigere for nordmenn enn egenskaper som eventyrlyst, selvsikkerhet eller generøsitet. Og det er interessant å merke seg at menn og kvinner er samstemte her, fortsetter hun.

Jobb ingen hindring

I følge tallene til Match, ser det også ut som om myten om at status er tiltrekkende står for fall. For selv om norske datere har tydelige ønsker når gjelder personlighet og fritidsaktiviteter, spiller jobb mindre rolle. Majoriteten har nemlig ingen preferanser når det gjelder kjærestemnets valg av yrke.

– Det er gledelig å se at utdanning og jobb betyr lit når vi ser etter en ny partner. Samtidig ser vi fortsatt at blant de som faktisk har preferanser, så scorer leger, tannleger og veterinærer høyest. Så det er nok fortsatt slik visse yrker har en egen tiltrekningskraft, sier Rinäs.

Rune søker Kristin

Tallene avslører også hvilke kallenavn som er de vanligste. Det viser seg at tradisjonelle, norske navn topper navnestatisikken over mest brukte «nicks» hos Match. Øverst på listen finner vi Rune og Bjørn blant menn, og Kristin og Linda blant kvinner. Og det er nok rimelig å anta at dette er brukernes virkelige navn.

Gentlemen prefer blondes

Noen myter står seg fremdeles. Forestillingen om at kvinner vil ha høye, mørke menn og at menn ønsker blonde og blåøyde kvinner blir faktisk bekreftet av statistikken. «Rune» skal nemlig aller helst ha mørkt brunt hår og blå øyne, mens «Kristin» skal være blond og blåøyd.

– – –

Noen toppstatistikker:

 

Topp 5 navn:

Menn

 1. Rune
 2. Bjørn
 3. Morten
 4. John
 5. Lars

Kvinner

 1. Kristin
 2. Linda
 3. Emma
 4. Anne
 5. Nina

 

Topp 5 interesser:

Menn

 1. Musikk
 2. Reise
 3. Matlaging
 4. Film
 5. Møte venner 

Kvinner

 1. Reise
 2. Møte venner
 3. Musikk
 4. Matlaging
 5. Friluftsliv

 

Topp 5 personlighetstrekk:

Menn

 1. Sensitiv
 2. Pålitelig
 3. Morsom
 4. Easy going
 5. Eventyrlysten

Kvinner

 1. Sensitiv
 2. Pålitelig
 3. Morsom
 4. Hjelpsom
 5. Easy going

 

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Match

Linnéa Rinäs, Marketing Manager
linnea.rinas@eu.match.com

+44 7917 348 083

Kommunikasjonsbyrået Nucleus AS

Anette Jamtvedt

+47 938 56 35

Om Match Datingtjenesten Match er et møtested for single på jakt etter en date. Enten du er ute etter en spennende date eller livslang kjærlighet, så vil du finne noen blant de tusenvis av single på Match. Match.com ble grunnlagt i 1995 og har vært en aktør på det nordiske markedet siden 2002. I dag er Match en markedsleder innen datingtjenester, med tilstedeværelse i 25 land. Selskapet har vært med på å drive utviklingen som har gjort nettdating til en av de vanligste måtene å treffe en partner på.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

  *Mandatory fields
  Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.