Match

Single nordmenn bruker 1,1 milliarder kroner på dating i året

13. mars 2014

Nordmenn bruker mest penger per date i Europa. Dette kommer frem i en større undersøkelse som kartlegger Europas datingøkonomi. Undersøkelsen, LoveGeist, er utført av TNS på oppdrag av Match.com, og analysert av The Centre for Economic Business Research (Cebr). Den avdekker at hele 1,1 milliarder kroner ble lagt igjen i den norske forbrukerøkonomien i fjor av håpefulle single.

Den omfattende undersøkelsen (LoveGeist) har kartlagt 1000 single nordmenns vaner når det gjelder pengebruk på dating i 2013. I snitt brukte hver aktive dater hele 3863 kroner på datingaktiviteter i fjor. Hele 2600 nordmenn avtaler date gjennom nettdatingstjenesten Match.com hver uke, og statistikken viser at hver aktive dater i gjennomsnitt bruker 701 kroner per date.

Bruker mest penger på uteliv og underholdning

Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at det er utelivs- og underholdningsbransjen som får den største gevinsten av de singles pengeforbruk på dating. Undersøkelsen viser nemlig at hele 69 prosent av utgiftene blir brukt på underholdning, bar- og restaurantbesøk. Årlig bidrar aktive datere med så mye som 771 millioner kroner til denne bransjen. Videre følger utgifter på klær og transport, med henholdsvis ni og åtte prosent av det totale forbruket. To prosent av datingbudsjettet går til prevensjonsmidler.

«Denne undersøkelsen er den første som kartlegger hvor mye penger aktive datere i Norge bruker på dating, og hva de faktisk bruker pengene til. Det er svært interessant å se hvor mye de single bidrar med til den norske forbrukerøkonomien, og hvor mye de investerer i å skape en perfekt dating-opplevelse. Selve daten er en viktig del av nettdatingsprosessen, og vi synes det er positivt at de single både legger energi og ressurser i at opplevelsen blir bra. Hvem vet hva en date kan før til?», sier Anna Bofeldt i Match.com.

«I reelle kroner bruker single nordmenn mest penger per date i Europa. De bidrar absolutt til landets forbrukerøkonomi i sin jakt på kjærligheten», sier Daniel Solomon, økonom i Cebr.

Fakta om undersøkelsen:

Resultatene kommer fra LoveGeist – den årlige europeiske referansestudien om single og dating. Undersøkelsen er gjennomført av TNS på oppdrag av Match.com i november 2013. 11 000 single mellom 18 og 65 år i åtte europeiske land (Norge, Sverige, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Nederland, Italia og Spania) har vært med i undersøkelsen. 1000 norske har blitt intervjuet. Single defineres som personer som ikke er i et forhold, uavhengig av deres sivilstatus. Ved analysen er dataene nøye målt for å reflektere sammensetningen av antall single per land basert på alder og kjønn. Ved beregning av statistikk på europeisk nivå har landenes størrelse og innbyggertall blitt tatt i betraktning. Resultatene fra LoveGeist har blitt supplert med offisiell statistikk fra 2013 om den voksne befolkningen og forbrukernes kjøpsadferd. Cebr står for Centre for Economics and Business Research (Senter for økonomi- og næringslivsforskning), og er et uavhengig konsulentfirma. Siden oppstarten i 1992 har Cebr levert analyser, prognoser og strategisk rådgivning til store multinasjonale selskaper, finansinstitusjoner, offentlige etater, veldedige organisasjoner og bransjeorganer.

Om Match.com

Match.com ble grunnlagt i USA i 1995 og har vært på det nordiske markedet siden 2002. Vi finnes i 25 land og tilbyr våre medlemmer den beste måten å treffe en date på. I Norge tar 12 000 medlemmer kontakt med hverandre hver dag. Match.com Norge er en del av IAC/InterActiveCorp. IAC er et internasjonalt markedsledende selskap i internettbransjen som omfatter mer enn 150 ulike varemerker og produkter.  Se www.match.no for mer informasjon.

Sammendrag av resultater:

Årlig forbruk per person per date  (NOK) Årlig nasjonalt forbruk på datingrelaterte aktiviteter (millioner NOK) Datingrelatert forbruk i prosenter
Transport 316,08 92 8%
Underholdning, restaurant, bar 2657,35 771 69%
·  Underholdning 545.81 158.4
·  Restaurant 1272.15 369.2
·  Bar 839.39 243.6
Gaver 248,60 72 6%
Frisør/Skjønnhetssalong 138,13 40 4%
Kosmetikk 79,45 23 2%
Klær 331,21 96 9%
Prevensjonsmiddel 92,97 27 2%
Totalbruk per år 3863,79 1121
Pengebruk i prosent på date av totalt forbruk 0,09%
Totalt forbruk per date (NOK) 701,77

Norske dating-fakta

Voksen befolkning (mill) 3,71
Prosent av den voksne befolkningen som er aktive datere 7,8%
Totalt antall dater i året per innbygger 11
Totalt antall dater per år (mill) 3,2
Om Match Datingtjenesten Match er et møtested for single på jakt etter en date. Enten du er ute etter en spennende date eller livslang kjærlighet, så vil du finne noen blant de tusenvis av single på Match. Match.com ble grunnlagt i 1995 og har vært en aktør på det nordiske markedet siden 2002. I dag er Match en markedsleder innen datingtjenester, med tilstedeværelse i 25 land. Selskapet har vært med på å drive utviklingen som har gjort nettdating til en av de vanligste måtene å treffe en partner på.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.