Match

“Tre-dagers-regelen” er utdatert!

14. okt. 2013

Match.com har sammen med TNS gjort en omfattende undersøkelse (LoveGeistTM), hvor 1500 single nordmenn har svart på en rekke spørsmål om temaer knyttet til dating. Undersøkelsen viser at 1 av 2 single går online for å finne en date, de har spesielle datingritualer og ulik oppfatning av hvordan man følger opp en vellykket date.

Dating i skyen

Omlag 50 prosent av de single har brukt nettet for å finne en potensiell date. Av disse har åtte av ti troen på nettdatingstjenester, mens kun 43 prosent mener at aktivitet på sosiale plattformer som Facebook og Twitter kan lede til en date. Hele 44 prosent kjenner noen som har møtt sin partner via nettet, og sammen med en tur på byen og venner, er nettet blant de tre vanligste måtene å treffe en ny partner på i Norge. Å møte noen via jobb eller skole er ikke så vanlig som man skulle tro, kun 36 prosent oppgir at de har brukt disse som potensielle sjekkearenaer.

«Arbeidsplassen har tradisjonelt vært en viktig arena for å treffe potensielle dater, men nå er det tydelig at man i større grad ønsker et skille mellom jobb og privat. Nettdating har de siste årene blitt en av de vanligste måtene å treffe en ny date, og vi ser at flere og flere single beveger seg ut i skyen», sier Anna Bofeldt i Match.com.

Datingritualer – viktigst med god tid!

Mange single er spente før første date, og gjør derfor alt for å være best mulig forberedt. Match.com har spurt single norske kvinner om hva de gjør for å komme i datingmodus. 57 prosent hevder at det å ha god tid til å gjøre seg klar er første pri. Fire av ti liker å kunne ta seg et bad og høre på hyggelig musikk for å komme i rett stemning. Ikke overraskende velger mange (31 prosent) single kvinner å gå til innkjøp av et nytt antrekk, mens andre roer nervene ved å ta seg en drink (26 prosent). Undersøkelsen viser også at noen søker trygghet ved å forberede temaer som kan bidra til å lette stemningen, da 23 prosent sier de går på date med noen planlagte samtaleemner i “veska”.

 “Tre-dagers-regelen” gjelder ikke lenger!

Daten er over, men hva nå? I gamle dager var det “tre-dagers-regelen” som gjaldt. Nå viser funn fra undersøkelsen at hele 44 prosent forventer at daten tar kontakt allerede dagen etterpå, mens to av ti mener det er riktig å ta kontakt samme kveld.  Kun 19 prosent er tilhenger av den tradisjonelle “tre-dagers-regelen”.

Men hva om vi snur på det? Kun 16 prosent kunne selv tenkt seg å ta kontakt dagen etterpå. Hvis de ikke hører noe fra daten, så mener tre av ti at de kan vente til det har gått en hel uke med å ta kontakt!

«Ofte blir det et lite spill mellom mann og kvinne om hvem som har ansvar for å følge opp etter date. Undersøkelsen viser tydelig at begge kjønn har forventninger til at den andre følger opp. Er man fornøyd med daten og har lyst til å treffes igjen, så anbefaler vi i Match.com at meldingen eller telefonen bør komme allerede dagen etterpå. Smi mens jernet er varmt», avslutter Anna.

Om Match Datingtjenesten Match er et møtested for single på jakt etter en date. Enten du er ute etter en spennende date eller livslang kjærlighet, så vil du finne noen blant de tusenvis av single på Match. Match.com ble grunnlagt i 1995 og har vært en aktør på det nordiske markedet siden 2002. I dag er Match en markedsleder innen datingtjenester, med tilstedeværelse i 25 land. Selskapet har vært med på å drive utviklingen som har gjort nettdating til en av de vanligste måtene å treffe en partner på.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.