Match

1 av 3 singlar har mindre pengar att dejta för: Nu betalar Match för första dejten

9. dec. 2022

Stigande inflation påverkar svenska singlars dejtingbeteende. En ny undersökning* från Match visar att nästan var tredje (31 procent) singel har mindre pengar att lägga på dejting i verkliga livet nu än för sex månader sedan. Dessutom skulle lika många avstå från att gå på en dejt om personen bor för långt bort för att undvika extra resekostnader. Nu visar Match sitt stöd och betalar notan för en första dejt.

De senaste månadernas stigande inflation har inte gått någon obemärkt förbi. En ny undersökning* från Match som genomförts i ett flertal europeiska länder visar att svenska singlar på jakt efter kärlek har påverkats. Som matchmaker till nästan en halv miljon människor visar Match sitt stöd för svenska singlar genom att betala för notan på en första dejt.

Så påverkar inflationen svenskarnas dejtingvanor

Inflationen har resulterat i svenska singlar tvingats ändra hur de dejtar i verkliga livet. Till följd av detta medger 15 procent att nu de ägnar mer tid åt att lära känna sin dejt online innan man träffas på riktigt. På Match kan singlar välja mellan en mängd olika funktioner för att lära känna varandra, exempelvis chatt, röstmeddelanden och videosamtal, vilket sparar både tid och pengar.

Svenska singlar spenderar i snitt 415 kr på en första dejt. Däremot letar allt fler efter billigare eller helt gratis dejtingalternativ, exempelvis skulle var tredje (34 procent) singel välja en fika över ett restaurangbesök. De tre vanligaste alternativen för de som vill spendera mindre pengar på dejting är en promenad (63 procent), bjuda hem någon på middag (43 procent) eller picknick i en park (40 procent)­­.

Valet av dag för dejten lämnas inte heller åt slumpen. En av fem (19 procent) väljer att gå på dejt runt löning. Dessutom medger 18 procent att det tycker att betala notan är en jobbig del av dejten.

– Många av de bästa dejterna är gratis, så pengar behöver aldrig stå i vägen för kärleken. Men kanske är en promenad en mörk vinterkväll inte särskilt lockande, då är det mysigare att lära känna varandra över en runda biljard, bowling eller en utställning. Du ska aldrig slå på stort när det vankas en första dejt, det skapar bara nervositet och press, och ångest över notan vill ingen ha. Ta istället tempen på din dejt via ett gratis videosamtal som ett första steg, flyter snacket på bra kan ni boka en aktiv dejt som nästa steg. Det som gör en dejt lyckad är vilka känslor ni skapar tillsammans, och känslor kostar ingenting! säger Jacqueline Joo, Match dejtingexpert.

Match betalar för en första dejt

Hur vi spenderar våra pengar har påverkats av inflationen, 8 av 10 svenskar menar de dragit ned på utgifter i vardagen till följd av de ökade levnadskostnaderna. Med det sagt kan vi leva utan mycket, men inte utan kärlek. Match anser inte att höga kostnader ska hindra svenskar från att hitta kärleken, därför kommer de betala för restaurangnotan på en första dejt.

Så tar du del av erbjudandet: Gå till https://se.match.com/p/nyhet/matchforstadejten/ och klicka på länken i formuläret. Fyll i ditt fullständiga namn, mailadress, ditt Match ID-nummer, IBAN, din dejts användarnamn på Match samt en bild på er nota.

Återbetalat belopp: Upp till 500 kr per singel hos Match, giltigt för en användning.

Datum: Från 5 december 2022 till 28 februari 2023, eller de 300 första Matchanvändarna.

Under året erbjuder Match singlar möjligheten att dejta för mindre på gratisevent online. Du kan även träffa och lära känna andra singlar genom Matchs liverum som möjliggör för ljud- och videochattar i en och samma app.

 

*Enligt en undersökning genomförd av CINT på uppdrag av Match från 18 till 24 november med 940 svenska singlar mellan 18 och 64 år.

 

 

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.