Match

Sommarsolen gör svenskarna sugna på sex

20. juni 2018

I år kom sommaren med besked och det fina vädret tog hela Sverige med storm – termometern visade de högsta majsiffrorna som någonsin uppmäts och antalet soltimmar var rekordmånga*. Och det är inte bara sommarvädret som varit hett – enligt en undersökning av Match.com uppger fler än var tredje svensk singel att solen gör dem extra sugna på sex.

I en ny undersökning har dejtingexperterna på Match.com gläntat på dörren till svenska singlars sängkammare och tagit tempen på deras sommarlustar. Undersökningen visar att en tredjedel av svenska singlar blir lite extra pirriga när solen skiner och att lika många blir det när det vankas semester. Givet de rekordmånga soltimmarna under maj borde det ha varit en väldigt trevlig månad.

– Det finns få länder i världen som lever upp som Sverige gör under sommarmånaderna. Solen och semestern gör oss pirriga och flirtiga, och man borde verkligen ta till vara på det momentum som sommaren ger oss. En varm och solig sommarkväll är den absolut mest dejtingvänliga stunden på hela året, till och med statistiken bekräftar det, säger Linnéa Rinäs, marknadschef på Match.com.

Det är dock inte bara solen som får svenskarna på humör. Över var tredje svensk singel uppger att god mat (36%) och alkohol (33%) får det att hetta till för dem. Knappt var femte tycker att ett träningspass gör susen. Den absolut bästa dagen att få till det är på lördagar – det tycker 38,4 procent – och det är också den dag som de flesta föredrar att dejta – varannan svensk dejtar helst på lördagar.

– Som sagt – ta vara på sommarskjutsen! Passa på att gå på den där dejten när du känner dig sådär härligt sommarpirrig. Om du känner dig extra självsäker och het kommer din dejt garanterat också att känna av det, säger Linnéa Rinas.

Det absolut bästa sexet? Det har svenskarna när de testar något nytt tillsammans med någon de tycker mycket om, allra helst efter en härlig middag med tillhörande alkoholhaltig dryck, en solig lördagskväll under semestern.

TOPPLISTA – det får svenska singlar att känna sig allra mest sugna på sex
1. God mat 36,1 %
2. Resor och semester 34,6 %
3. Alkohol 33,4 %
4. En solig dag 33,4 %
5. Träning 19,0%

*SMHI, ”Maj 2018 – Sommarväder med rekordvärme”, 2018

För mer information, kontakta gärna;
Kristin Åkerlund, Cohn & Wolfe
kristin.akerlund@cohnwolfe.com
+46 706 194 510

Linnéa Rinäs, Nordic Marketing Manager
linnea.rinas@eu.match.com
+44 7917 348 083

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.