Match

7 januari – dagen då flest svenskar börjar nätdejta

3. jan. 2018

Nytt år innebär nya möjligheter för de många svenskar som är på jakt efter en ny partner. Första söndagen på det nya året, den 7 januari, är nämligen den dag då absolut flest svenskar bestämmer sig för att börja nätdejta.

När det nya året tar fart är det tradition att ge nyårslöften om förändringar i livet. Till de vanligaste hör utfästelsen om att börja dejta mer, med målet att träffa sin stora kärlek. Varje år träffar tusentals svenskar sin partner på nätet och den första söndagen i januari är den dag då absolut flest människor bestämmer sig för att börja nätdejta.

– Det nya året är för många människor förenat med en nystart, och det återspeglas även i svenska singlars jakt på kärleken. Vi vet att över hälften av alla svenska singlar söker en långvarig relation[1], och vi ser en tydlig uppgång i aktivitet under januari månad – framförallt under den första helgen. I början på året kryllar det alltså av dejtingsugna, svenska singlar och det är verkligen en utmärkt period att ge sig ut och dejta, säger Linnéa Rinäs, nordisk marknadschef på Match.

Statistik från Match visar hur antalet registreringar ökar med nästan 100 procent den första söndagen i januari jämfört med en vanlig genomsnittlig dag[2]. I början av året är antalet medlemmar på Match som högst och många har samma inställning och målsättning – att börja det nya året med att hitta kärleken.

För mer information, kontakta gärna;

Oskar Lind, Cohn & Wolfe
oskar.lind@cohnwolfe.com
+46 707 20 20 88

Linnéa Rinäs, Nordic Marketing Manager
linnea.rinas@eu.match.com
+44 7917 348 083

[1] Lovgeist 2017 – Match årliga undersökning bland svenska singlar

[2] Match medlemsstatistik 2016

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.