Match

En av fem svenska singlar ser ett normalt dejtingliv som anledning att vaccinera sig

9. juli 2021

I takt med att allt fler personer vaccinerar sig mot Covid-19 närmar sig ett mer normalt singelliv för alla dejtingsugna singlar. Enligt en undersökning av Match.com uppger en av fem att de har trotsat rekommendationerna för att kunna dejta, och närmare en av fem uppger att kunna dejta normalt igen påverkar beslutet att vaccinera sig. Nu lanserar Match en ny funktion, som gör det möjligt för användare att dela sin vaccinstatus på sin Match-profil.

 

Vaccination mot Covid-19 diskuteras inte bara i media och runt matborden, utan också i dejtingsammanhang. I en ny undersökning från dejtingexperterna på Match uppger 61 procent* av medlemmarna att de diskuterar pandemin, den rådande situationen och vad de ska göra när pandemin är över med potentiella partners i dejtingtjänsten. Undersökningen visar även att 19 procent uppger att kunna dejta normalt igen påverkar beslutet att vaccinera sig. Nu erbjuder Match en funktion som gör det möjligt för användare att dela sin vaccinationsstatus på sin profil. Funktionen är frivillig och statusen tas bort när som helst.

 

  • Med den nya funktionen kan man, om man önskar, berätta för andra att man är vaccinerad. Vi hoppas detta kan bidra till en känsla av trygghet om man väljer att ses på riktigt, säger Emélie Fauque, Senior Marketing Manager på Match i Europa.

 

Men kanske är inte normalt dejtande lika viktigt för alla, 42 procent uppger att de kan bli kära utan att ha träffat personen i verkliga livet och hälften av de tillfrågade har inte gått på en fysisk dejt under hela pandemin. Detta till skillnad från hela 20 procent av tillfrågade medlemmar i undersökningen som uppger att de har trotsat rekommendationer för att fortsätta kunna dejta normalt.

 

Källa: Match har genomfört en undersökning bland sina medlemmar i februari 2021. 856 personer över 18 år bosatta i Sverige deltog i undersökningen.

Om Match Dejtingtjänsten Match grundades 1995 och har funnits i Norden sedan 2002. Vi finns i 25 länder och erbjuder våra medlemmar det bästa sättet att träffa en potentiell dejt. Nästan en halv miljon människor har redan träffat någon på Match, nästan 70 000 av dessa är gifta – ingen annan dejtingsajt eller app i Sverige har lett till lika många giftermål*. Match har även utnämnts till Sveriges starkaste varumärke inom nätdejting 2015, 2016 och 2018 baserat på kundnöjdhet och varumärkeskännedom.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.