Match

Experten tipsar – därför är det bra att dejta flera personer samtidigt

24. maj 2022

Är du en av de singlar som helst fokuserar ditt dejtande på en person i taget? En rykande färsk undersökning från Novus, gjord på uppdrag av Match, visar att endast en av fem svenskar dejtar/ eller har dejtat flera personer samtidigt – och hela 7 av 10 skulle inte vara bekväma med att sin dejt dejtar andra samtidigt. Men har vi fått det hela om bakfoten? Match’s dejtingexpert Jacqueline Joo delar sin erfarenhet om varför kvantitet egentligen är den rätta vägen att gå för att hitta sin perfekta match.

– Att träffa två-tre personer samtidigt är inte fel i mina ögon, dagens dejtingmarknad ser ut så, säger Jacqueline Joo. Vi har ofta chattkontakt med ännu fler personer än så och jag brukar uppmuntra mina klienter att så fort som möjligt träffa alla de skriver med där det känns bra. Det är först när ni ses live som du kan avgöra om ni har kemi eller inte. Och ju fler du träffar desto bättre blir du på att snabbt känna av om personen du är på dejt med är rätt för dig eller inte. De flesta drar däremot gränsen när en av dejtingrelationerna blivit fysisk, att ha sex med flera dejter parallellt känns oftast fel för många, vilket är naturligt.

Jacqueline Joo tipsar: 3 tillfällen då det är bra för dig att dejta fler samtidigt

1. Är du en orolig singel som lätt fastnar för någon utan att du egentligen lärt känna honom/henne? Vill du att det ska gå fort fram endast för att du ska känna dig trygg? Blir du lätt frustrerad och ledsen när dejten inte hör av sig tillräckligt ofta? Då är det gynnsamt för dig att dejta fler samtidigt, dels för att din oro automatiskt dämpas när du har fler att fokusera på, dels för att du inte ska låta din oro och jakten på trygghet styra ditt val av partner utan att logiken också ska få en chans att hinna ikapp.

2. Brukar du hoppa från relation till relation? Slutar det med att relationen ofta tar slut fort? Känner du att du tenderar att välja fel partner för dig? Om du dejtar fler samtidigt får du en möjlighet att bromsa dig själv och inte låta din rädsla för att vara ensam styra. Du behöver ta dig tid att lära känna personen för att se om ni har liknande värderingar och vill leva samma typ av liv – eller inte – vilket är avgörande för om er relation kommer att hålla på sikt eller ej.

3. Blir du ofta vald snarare än att du väljer rätt partner för dig? Har du tidigare upptäckt att du hamnat i en seriös relation utan att du egentligen aktivt gjort det valet? Då är det verkligen på sin plats att börja dejta fler samtidigt. Genom att träffa flera parallellt får du en chans att utforska dina egna känslor, drömmar och behov – och komma till insikt med vad du är ute efter. Det ökar dina chanser till att nästa relation blir med en person du aktiv valt och verkligen vill dela ditt liv med.

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes av Novus på uppdrag av Match.com mellan den 18 – 23 mars 2022. Totalt genomfördes 1064 webintervjuer med allmänheten 18 – 69 år i Sverige i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel. Svarsfrekvensen var 61%.

Press Contact Olga Langenskiöld, BCW Stockholm 
+46 72 23 49 337  olga.langenskiold@bcw-global.com 
Om Match Dejtingtjänsten Match grundades 1995 och har funnits i Norden sedan 2002. Vi finns i 25 länder och erbjuder våra medlemmar det bästa sättet att träffa en potentiell dejt. Nästan en halv miljon människor har redan träffat någon på Match, nästan 70 000 av dessa är gifta – ingen annan dejtingsajt eller app i Sverige har lett till lika många giftermål*. Match har även utnämnts till Sveriges starkaste varumärke inom nätdejting 2015, 2016 och 2018 baserat på kundnöjdhet och varumärkeskännedom.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.