Match

Experterna tipsar – så lyckas du med att dejta från soffan

17. apr. 2020

Singel, sökande – och i karantän? Låt inte isoleringen stoppa dig från att fortsätta leta efter en partner. Dejtingexperterna på Match ger sina bästa tips på hur du dejtar, utan att röra dig utanför hemmet. 

 

Utnyttja att du faktiskt har mer tid
Att prata med någon via en chattfunktion kan lätt bortprioriteras när vardagen slår till. Nu är det ett perfekt läge att verkligen prioritera personen som du är intresserad av eller ta reda på om du själv faktiskt är intresserad. Lägg tid på att diskutera vad som är viktigt för er i ett förhållande och om aktiviteter ni kan göra tillsammans framöver. Passa även på att se över din profil, visste du att 84 %* av alla europeiska singlar säger att beskrivningen på profilen är viktigare för dem än fotot?

 

Men, fastna inte i att endast chatta
Det finns risker i att fastna i en chattkonversation för länge och inte utveckla relationen. Samtalsämnen kan ta slut och konversationen kan bli forcerad och göra er båda två obekväma. Eller så pratar ni intensivt alldeles för länge och öppnar upp er på djupet, och så försvinner mystiken redan innan ni träffats. Chatta tillräckligt länge för att se om det finns ett intresse och en vilja att lära känna varandra mer, för att sedan utveckla relationen vidare genom att..

 

…dejta som “vanligt”
Visst, karantänsläget hämmar oss från att faktiskt ses på riktigt, men låt inte det hindra er från att gå vidare i er relation. Normalt sett, när man träffar någon på en app, träffas man i verkligheten efter ca 9 dagars** chattande och därför är det nu läge att ta till alternativa metoder. Fråga om personen vill gå på dejt, klä upp dig, använd digitala videohjälpmedel, beställ hemkörning av mat till både dig och din dejt och tänd ljus för att få en mysig stämning. Det är ett perfekt tillfälle att visa framfötterna!

 

Använd fantasin för att komma varandra närmare

För att undvika att fastna i tråkiga samtalsämnen som inte leder någonstans, använd fantasin! Titta på samma film och diskutera handlingen, laga mat ihop på distans, dela med dig av din favoritspellista, eller din bästa hemmaträning. På så sätt kommer ni närmare varandra, trots den fysiska distansen.

 

Visa uppskattning på distans
I dessa tider kan det vara svårt att visa uppskattning på det traditionella sättet, men var kreativ. Ett oväntat blomsterbud kan göra någons dag!

 

Förbered inför dagen ni träffas på riktigt

Då ni inte har möjligheten att faktiskt träffas på riktigt, har ni nu ett bra tillfälle att planera roliga dejter att göra i framtiden och verkligen ta reda på vad den andra uppskattar.

 

 

Om Match.com
Dejtingtjänsten Match grundades 1995 och har funnits i Norden sedan 2002. Vi finns i 25 länder och erbjuder våra medlemmar det bästa sättet att träffa en potentiell dejt. Över 180 000 svenskar över 18 år är idag i ett förhållande med någon de angett att de mött genom oss, nästan 70 000 av dessa är gifta – ingen annan dejtingsajt eller app i Sverige har lett till lika många giftermål*. Match har även utnämnts till Sveriges starkaste varumärke inom nätdejting 2015, 2016 och 2018 baserat på kundnöjdhet och varumärkeskännedom. För mer info besök www.match.se

 

*Källa: Love Connection Nov.2018 **Undersökning från juni 2019 med 1013 Meetic medlemmar mellan åldrarna 18 till 49 år.

 

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.