Match

Glöm lyxen, fokusera på maten – här vill Stockholms singlar dejta

20. juni 2017

Nu har Stockholms singlar återigen sagt sitt. För fjärde året i rad har Match genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtvänliga caféerna och restaurangerna i sin stad. I Stockholm fikar man på Espresso house och restaurang Gondolen är förstavalet för en middagsdejt. Bästa hångelstället är natursköna Djurgården med sitt stora utbud av ostörda platser.

Sommaren står för dörren och med den kommer långa ljusa kvällar perfekta för en romantisk date. Match har för fjärde året i rad listat Sveriges bästa dejtingplatser samt tagit reda på vad svenska singlar anser är viktigast på en dejt.

Dejtingvänliga platser
Match har frågat 2 500 svenska singlar efter deras bästa dejtingplatser runt om i landet. I undersökningen fick de tillfrågade singlarna fritt ange vilka caféer och restauranger de föredrar vid en dejt. Bland caféfavoriterna hamnar tidigare årens ständiga två Espresso House Birger Jarlsgatan nu i topp tätt följd av förra årets vinnare Vetekatten. När det kommer till de mest dejtvänliga restaurangerna vinner för andra året i rad Eriks Gondolen, som med sitt svårslagna läge högt beläget över Stockholm bjuder på både romantik och vacker utsikt. På plats nummer två kommer O´Learys Norrtull medan bronsplatsen tillfaller Jensens Bøfhus på Vasagatan. Detta kan tyckas en smula överraskande men likväl som det finns många olika svenska singlar finns det lika många olika dejtingpreferenser. På fjärde plats, 104 meter över Södermalm hittar vi ännu en utkiksplats nämligen Himlen som med utsikt i fokus hamnar strax före den klassiska restaurangen Pelikan.

–  För att en dejt ska vara lyckad är det mycket som spelar in och val av plats är viktigt för ett gott första intryck. Det kan vara svårt att hitta det perfekta stället. Med anledning av det har vi nu även samlat alla rekommendationerna på en hemsida, bestplacetodate.com, för att göra det lättare för svenska singlar att planera nästa dejt, säger Robin Goncalves, marknadschef Match.

Bästa hångelstället

Efter en lyckad middag tar sig kvällen kanske vidare och med anledning av det fick singlarna även ranka sina bästa hångelställen. Enligt Match undersökning tycker stockholmarna att Djurgården är det bäst följt av Kungsträdgården och Monteliusvägen på söder som bjuder på storslagna vyer.

 Viktigt på dejten

I undersökningen fick singlarna även lista de faktorer som var viktigast för en lyckad dejt. Mer än hälften (55 %) menade att kvalitet på maten hade störst betydelse. Det ska också vara prisvärt och servicen ska vara bra. Det är inte någon idé att skämma bort din date allt för mycket då endast 3 % av Stockholms singlar tycker att lyx är ett viktigt element i en viktig date.

Bästa café för en dejt                                                     

1. Espresso House, Birger Jarlsgatan
2. Vete-Katten, Kungsgatan
3. Espresso House, Drottninggatan
4. Fåfängan
5. Wienercaféet

 

Bästa restaurang för en dejt

1. Eriks Gondolen
2. O’Learys, Norrtull
3. Jensens Bofhus, Vasagatan
4. Himlen, Götgatan
5. Pelikan, Blekingegatan

 

Bästa hångelställe

1. Djurgården
2. Kungsträdgården
3. Monteliusvägen
4. Fjällgatan
5. Gamla Stan

För mer information, kontakta gärna;
Oskar Lind, Cohn & Wolfe
oskar.lind@cohnwolfe.com
+46 707 20 20 88

Robin Goncalves, Nordisk marknadschef, Match
robin.goncalves@eu.match.com
+44 20 3002 7167

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.