Match

Här är Sveriges bästa dejtingställen

4. juni 2015

Nu har Sveriges singlar sagt sitt och listat de mest dejtingvänliga caféerna, restaurangerna och promenadstråken i sin stad. Får de själva bestämma dejtar de helst under våren och sommaren, när solen lyser på. Hångla offentligt ska man dock se upp med under dejten, särskilt om man befinner sig utanför storstan. Det visar en undersökning genomförd av Match.com bland drygt 3 400 singlar i hela landet. 

Dejtingsäsongen är i full gång och det är mycket känslor i luften. Enligt en undersökning om dejting genomförd av Match.com framkommer det att de svenska singlarna helst dejtar under våren och sommaren (82 %) när solens strålar värmer. De 3 459 singlarna som deltog i undersökningen angav även att tidiga kvällar är den absolut bästa tiden på dygnet för en dejt (60 %).

Sveriges mest dejtingvänliga platser
I undersökningen fick singlarna även fritt ange vilka caféer, restauranger samt promenadstråk i sin stad de föredrar att dejta på, resultatet sammanställdes per län. Bland Västernorrlands singlar är Public i Örnsköldsvik den populäraste restaurangen för dejten medan restaurang Papa Grappa i Norrköping rekommenderas av singlarna i Östergötland. I Stockholms län röstades, för andra året i rad, klassiska Vete-katten fram till det dejtingvänligaste caféet.

– Det känns jätteroligt att ha blivit utvalda för andra året i rad. Anledningen till att just Vete-katten är så populärt är nog för att det är så mysigt här. Man kan sitta lite undangömt men ändå bland folk. Vi har dessutom stor variation av fikabröd, säger Jannica från Vete-Katten i Stockholm.

Att promenera är en annan aktivitet som funkar bra på dejten. Bland Stockholms läns singlar är vackra Djurgården det klart populäraste promenadstråket för en dejt och i Malmö toppar en promenad i Pildammsparken.

– Det ska vara enkelt och roligt att dejta och med den här undersökningen vill vi ge alla singlar där ute en hjälpande hand på vägen och guida dem till de absolut bästa dejtingställena i Sverige, säger Leyla Öfwerström, PR-ansvarig Match.com

Hångla offentligt – nej tack
Singlarna fick även ange vilka ställen som lämpar sig bäst för kramar och hångel samt ett sommarvarmt nattbad. Att visa sin kärlek offentligt med intensivt pussande alternativt en kram tycks inte vara något för alla svenska singlar. På frågan var man helst hånglar uppger en övervägande andel av småstadssinglarna att de helst hånglar hemma, medan storstadssinglarna föredrar att pussas och kramas i parken.

Att avsluta en trevlig dejt med ett nattbad kan kännas både mysigt och äventyrligt. När singlarna får välja det bästa stället för ett sommarvarmt nattdopp, toppar Långholmen i Stockholm, Tylösand i Halmstad och Sidsjön i Sundsvall.

Har man ingen dejt inplanerad, men ändå vill ut och träffa spännande människor ger singlarna oss även en fingervisning på vilka ställen i deras stad som är bäst för att göra just det. Befinner du dig i Uppsala är det Flustret som gäller, i Stockholm klassiska Södermalm och i Malmö, Lilla Torg.

För mer information, kontakta gärna;
Leyla Öfwerström, PR-ansvarig Match.com
leyla.ofwerstrom@eu.match.com

Vilket café/restaurang/promenadstråk tycker du är den bästa för en dejt i din stad?
Län Café Stad Plac. Restaurang Stad Plac. Promenadstråk Stad Plac.
Hallands län RegnbågenTullen Halmstad, Kungs-backa 1 Restaurang Ester Kungs-backa 1 Prins Bertil, Strand-promenaden Halmstad, Varberg 1
Jönköpings län Condeco Jönköping 1 Anna Gretas Bar&Mat, Twin City Jönköping 1 Vätterstranden Jönköping 1
Skånes län Espresso House Malmö 1 Mando Malmö 1 Pildammsparken Malmö 1
Stockholms län Vete-katten Stockholm 1 Gondolen Stockholm 1 Djurgården Stockholm 1
Uppsala län Fågel-sången Uppsala 1 Stationen Uppsala 1 Å-promenaden Uppsala 1
Värmlands län Wayne’s Coffee Karlstad 1 Bishop’s Arms Karlstad 1 Klarälven Karlstad 1
Västernorrlands län Café Charm Sundsvall 1 Public Örnskölds-vik 1 Sidsjön, Hamnen Sundsvall 1
Västra Götalands län Le Pain Francais Göteborg 1 Clarion Hotel Post Göteborg 1 Slottsskogen Göteborg 1
Östergötlands län Espresso House Linköping 1 Papa Grappa, Norrköping 1 Stångån Linköping 1

 

Var är det bästa stället för hångel alternativt en kram/nattbad/att träffa spännande människor i din stad?
Län Hånglar/Kramas Stad Plac. Nattbadar Stad Plac. Träffar människor Stad Plac.
Hallands län Fästningen Hemma Varberg 1 Tylösand Halmstad 1 Torget, Lilla torg Varberg, Halmstad 1
Jönköpings län Hemma x 1 Vätternstranden Jönköping 1 På krogen Jönköping 1
Skånes län Hemma x 1 Ribersborg Malmö 1 Lilla Torg Malmö 1
Stockholms län Djurgården Stockholm 1 Långholmen Stockholm 1 Södermalm Stockholm 1
Uppsala län Stads-parken Uppsala 1 Vårdsätra-badet Uppsala 1 Flustret Uppsala 1
Värmlands län Hemma x 1 Sandgrunds-udden Karlstad 1 Harry’s, Kungsgatan, Mastmagasinet Kristine-hamn, Karlstad, Kristine-hamn 1
Västernorrlands län Hemma x 1 Sidsjön Sundsvall 1 Casino Cosmopol Sundsvall 1
Västra Götalands län Slottsskogen Göteborg 1 Delsjön, Smithska udden Göteborg 1 Avenyn Göteborg 1
Östergötlands län Hemma x 1 Varamon Motala 1 Ågatan Linköping 1

 

Under vilken årstid föredrar du att dejta?
Svarsalternativ Sverige
Våren 49.13 %
Sommaren 32.67 %
Hösten 11.81 %
Vintern 6.40 %

 

Vilket väder föredrar du på dejten?
Svarsalternativ Sverige
Soligt 89.27 %
Mulet 5.25 %
Regnigt 2.64 %
Snöigt 2.04 %
Blåsigt 0.80 %

 

Vilken tid på dygnet föredrar du att gå på dejt?
Svarsalternativ Sverige
Tidig kväll 59.77 %
Eftermiddag 22.74 %
Mitt på dagen 8.15 %
Sen kväll/natt 4.60 %
Lunch 2.93 %
Morgon/förmiddag 1.82 %

Fakta om undersökningen
Undersökningen genomfördes via Survey Monkey bland Match.coms svenska medlemmar i maj 2015. 3 459 singlar med ett representativt urval av män och kvinnor. Singlarnas svar är sammanställda per län.

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.