Match

Låt rösten förföra – Match lanserar ljudfunktion för mer interaktiv onlinedejting

6. juli 2022

Match återuppfinner onlinedejting genom att introducera en ny ljudfunktion som låter användare spela in röstmeddelanden i sina profiler. Från och med idag blir rösten ett nytt attribut på Match i singlars jakt på kärleken.

Vi lever i en värld där bilder spelar en allt mer betydande roll. Detta har fått oss att underskatta vikten av ljud, särskilt den mänskliga rösten, när det kommer till relationer och dejting. För att utmana detta och belysa hur just rösten kan skapa direkt intresse och attraktion introducerar Match en ny ljudfunktion som gör dejting enklare och roligare än någonsin. Singlar kan nu lägga till ett röstmeddelande i sin profil som inte bara gör upplevelsen mer personlig utan även ger en mer representativ bild till potentiella matchningar.

Röstmeddelandet kan vara upp till 30 sekunder och finns tillgängligt i användarens profil. För de som behöver lite inspiration kommer Match guida med tips på olika saker man kan prata om. Tanken är att man uppdaterar ljudmeddelandet regelbundet beroende på humör och önskemål.

– Rösten är en jätteviktig ingrediens när det kommer till huruvida vi blir nyfikna och attraherade av någon eller ej, säger Jacqueline Joo, Match dejtingexpert. Vissa föredrar mörka tonlägen, andra ljusa och oftast är vi inte ens medvetna om vad vi dras till.

– En annan spännande sak är att rösten oftast också säger något om din personlighet, utåtriktade personer tenderar att prata i högre tonläge och snabbare tempo än introverta till exempel, säger Jacqueline Joo. Ditt tonläge speglar också ditt känsloläge och känslor smittar automatiskt från en individ till en annan. När vi ska knyta an till en ny person går vi oftast på just vilken känsla den andra personen väcker inom oss. Vissa vill känna energi, andra föredrar harmoni. Därför tror jag att en röstfunktion är ett ypperligt verktyg när det kommer till att hitta den bästa matchen för just dig vid onlinedejting.

Spelet ”Hello Love”

För att göra röstupplevelsen mer interaktiv har Match även tagit fram spelet ”Hello Love” som låter användare integrera med olika röster. När appen presenterar listan över rekommenderade singlar kommer alternativet ”upptäck singlar genom deras röst” synas. Två profilbilder kommer visas men bara en röstinspelning. Singlarna måste gissa vilken av de två profilerna som rösten tillhör och om de gissar rätt och tycker om rösten, kan de gå igenom personens profil automatiskt och börja chatta.

Live-rum och Lara Live-dejt

Den nya ljudfunktionen lanseras efter framgången med Live-rum och Lara Live-dejt. Live-rummen har både ljud och video och möjliggör för användare att träffa singlar i samma åldersgrupp eller från samma del av landet. Det är ett bra sätt att lära känna varandra utan filter och press, där samtalen kan flöda. Dessutom finns rum där man kan prata om specifika ämnen, exempelvis om de galnaste dejterna man varit på.

Lara Live-dejt sker på Match varje söndagskväll och är det största speeddejting-evenemanget som organiseras online. Här ges även de mest upptagna av singlar ett snabbt, effektivt och roligt sätt att hitta kärleken på. Singlar i samma ålder och från samma region kan chatta med varandra i hopp om att det sprakar till!

 

 

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.