Match

MATCH.COM, ETT FÖRETAG I MEETIC-GRUPPEN, KÖPER SPRAYDATE

27. feb. 2013

MEETIC (MEET – FR0004063097), Europas ledande aktör inom onlinedating, tillkännager idag att man har tecknat ett avtal för förvärv av Spraydate, som ägs av Keynote Media Group.

Spraydate startade för 12 år sedan och var den svenska pionjären inom onlinedating. Bolaget har än idag ett utmärkt anseende och en hög andel aktiva användare.

Via det svenska dotterbolaget Match.com Nordic AB förvärvar MEETIC endast tillgångarna som förknippas med varumärket, domännamnet och användarbasen, för en icke avslöjad summa.

Philippe Chainieux, MEETIC’s vd säger i ett uttalande: ”Förvärvet kommer att konsolidera MEETIC-gruppens ledande position i Sverige, där onlinedatingtjänsten kommer drivas vidare via varumärket Match.com. Synergier i verksamheten kommer att uppnås snabbt och Spraydates medlemmar kommer snabbt märka fördelarna förknippade med MEETIC-gruppens kvalitet och servicenivå”.

Om Meetic-gruppen, Europas ledande onlinedatingbolag (www.meetic-corp.com): Meetic driver två tjänster i Europa; onlinedating och matchmaking under varumärkena Meetic och Meetic Affinity, och marknadsför två ekonomiska modeller som kompletterar varandra; en baserad på internetanvändning, en på mobilanvändning. Genom att i juni 2009 förvärva den europeiska delen av världsledande Match.com har Meetic stärkt sin position som kontinentens ledande aktör. Gruppen har idag närvaro i 15 europeiska länder och finns tillgänglig på 11 språk. Sedan starten har gruppen drivit en tydlig ledarskapsstrategi som fokuserar på kvalitet, innovativ marknadsföring och perfekt teknisk expertis. Meetic arbetar hårt för att optimera servicenivån och för att tillgodose alla möjliga förväntningar från de europeiska medlemmarna. IAC/InterACtiveCorp är Meetics främsta aktieägare med 81 % i andel.

Listad på Euronext Paris – Compartment B,NYSE Euronext – ISIN: FR0004063097

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.