Match

MATCH HYLLAR SERIÖSA SINGLAR I NY KAMPANJ

26. dec. 2019

Under 2019 lanserade Match en helt ny varumärkesplattform, ”Start Something Real”, och tog i samband med detta ställning mot oseriösa dejtingappar och den dejtingtrötthet som de ger upphov till. Samtidigt uppmanade man singlar att återvända till en dejtingapp som hyllar äkthet och engagemang. I en ny kampanj slår nu Match ännu ett slag för seriös dejting och seriösa relationer.

 

En undersökning från Match* visar att 47 procent av alla singelkvinnor klagar över bristen på engagemang hos andra singlar. Detta tros bero på den stora mängden potentiella partners att välja bland och illusionen om att gräset alltid är grönare på andra sidan, vilket kan leda till att singlar känner sig omotiverade till att engagera sig i en ny relation.

 

Över 180.000 svenskar har träffat sin partner på Match under de senaste 18 åren. Nu lanserar Match en ny kampanj som syftar till att öka engagemanget hos de som nätdejtar och hylla de singlar som vill inleda en seriös relation.

 

De nya kampanjfilmerna inleds med scener som upplevs vara sexiga, men som sedan visar sig visa något helt annat – par som i början av sin relation visar varandra att de är seriösa och engagerade. Så, vad som ser ut som en striptease, är i själva verket en kvinna som gör plats i sin garderob för sin partner, en man som dansar sexigt, nattar i själva verket ett barn, och grannar som tycks ha en ”härlig stund”, hänger i själva verket upp sin första gemensamma tavla.

 

Match presenterar dessutom för första gången en nyckelmålgrupp: ensamstående föräldrar. Så många som 51 procent** av singlarna på plattformen har barn och Match vet att det är extra svårt för ensamstående föräldrar att starta riktiga kärlekshistorier och lita på nya människor. Kampanjen uppmärksammar därför att Match är dejtingappen för dem.

 

Kampanjen syftar till att hylla singlar som verkligen engagerar sig och visar att ibland, är det absolut häftigaste du kan göra i en relation att visa engagemang.

 

Filmerna är regisserade av Truman & Cooper, och kommer att rullas ut i Frankrike, UK, Italien, Nederländerna, Spanien, Sverige och Norge. Det är en 360-kampanj som kommer att lanseras på TV, radio, i sociala medier och digitalt.

 

 

* Kantar – November 2018

** Internal data – December 2019

Om Match Dejtingtjänsten Match grundades 1995 och har funnits i Norden sedan 2002. Vi finns i 25 länder och erbjuder våra medlemmar det bästa sättet att träffa en potentiell dejt. Nästan en halv miljon människor har redan träffat någon på Match, nästan 70 000 av dessa är gifta – ingen annan dejtingsajt eller app i Sverige har lett till lika många giftermål*. Match har även utnämnts till Sveriges starkaste varumärke inom nätdejting 2015, 2016 och 2018 baserat på kundnöjdhet och varumärkeskännedom.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.