Match

Match inför ny säkerhetsåtgärd: verifierade profiler

18. nov. 2022

För Match är medlemmarnas säkerhet av högsta prioritet. Att knyta kontakt med en främling på internet kan vara riskfyllt och tyvärr finns det människor som utnyttjar den ökade populariteten för sociala medier och dejtingtjänster. Nu inför Match verifiering av profiler som ny säkerhetsåtgärd.

Som en av Europas ledande dejtingtjänster, har Match i mer än 20 år arbetat med att förbättra onlinedejting efter singlars behov och samhällsutvecklingen. Detta för att säkerställa en behaglig och trygg dejtingupplevelse på plattformen. Nu inför Match en ny säkerhetsåtgärd, verifiering av profiler, med syftet att förhindra catfishing och andra risker.

Utöver detta finns Matchs kundteam tillgängligt för att hjälpa singlar genom hela upplevelsen. Exempelvis hanteras 43 procent av alla klagomål inom mindre än en timme och 78 procent inom mindre än tre timmar. Gällande catfishing hanteras 88 procent av alla rapporterade fejkprofiler inom 10 minuter.

Med verifieringen av profiler tar Match ännu ett steg i arbetet för att förhindra och upptäcka vilseledande aktiviteter.

Hur fungerar det? Att verifiera sin profil är enkelt och tar bara några minuter. Som användare filmar du en video på dig själv och sedan gör Matchs ansiktsigenkänningsteknik resten. Videon kommer inte att visas på profilen.

Verktyget jämför sedan videon med profilbilder som publicerats av användaren. Om videon och bilderna matchar får användaren en blå verifieringssymbol som visar att profilen är verifierad.

Varför ska singlar verifiera sina profiler? Det fungerar som ett filter: Om du matchar med någon som har en blå verifieringssymbol bör användaren se ut som på sina profilbilder.

Nyligen tagna bilder: För att verifiera profilen måste videon matcha med nyligen tagna foton, så att utseendet är så likt som möjligt. Det kommer alltså inte längre gå att använda allt för gamla foton.

Mjuka upp samtalet: Det finns en ökad känsla av trygghet mellan verifierade profiler och konversationer kan bli mer bekväma. Detta kan göra att vi känner oss mindre sårbara och mer öppna för kontakt. En verifierad profil är även en indikation på att din match är mer hängiven i att hitta sin andra hälft.

Andra säkerhetsåtgärder

Med hjälp av artificiell intelligens skyddar Match sina användare och säkerställer deras trygghet. Verifierade profiler är bara ett av alla verktyg som Match har tillgängligt för att undvika trakasserier online. Enligt Matchs riktlinjer kan du blockera och rapportera användare. Om en medlem skickar för många meddelanden till dig utan att få svar, erbjuder Match dessutom möjligheten att blockera eller rapportera användaren.

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.