Match

Match och HelloFresh: Matlagning stärker kärleksrelationen enligt svenskarna

13. feb. 2023

Middagsdejten är en Alla hjärtansdagsklassiker och vad du serverar till middag kan vara avgörande för romantiken. För 6 av 10* svenska singlar är det viktigt att deras partner har liknande matpreferenser som de själva. För att hjälpa svenskar att laga den perfekta kärleksmiddagen, samarbetar Match och HelloFresh inför Alla hjärtans dag.

 

Att hitta sin livspartner handlar om att finna den där speciella personen med liknande intressen och preferenser; och mat är en viktig aspekt. Enligt Match, är mat ett av det mest återkommande samtalsämnena på dejtingappen, och nästan en tredjedel (29 procent) av svenska singlar använder det som ett sätt att starta en konversation*.

 

Men det är också viktigt vilken typ av mat man tillagar tillsammans, över hälften (58 procent) av de svenska singlarna tycker att det är viktigt att deras partner har liknande matpreferenser som de själva*; gemensamma kulinariska intressen bidrar med sitt för intressanta diskussioner, mysiga hemma kvällar och eventuellt smakrika semesterresor.

 

–  Mat utgör en stor del i en relation. Ju mer lika preferenser vi har desto större sannolikhet att matkulturen för oss närmre varandra som par, istället för att det blir en källa till konflikt och strul. Nuförtiden stämmer ju konceptet ”du är vad du äter” på ett helt annat sätt än förr. Detta beror ju på att våra värderingar är direkt sammankopplade med våra matvanor, säger Jacqueline Joo, dejtingexpert på Match.

 

Att laga mat tillsammans stärker kärleken

Enligt 76 procent** av svenskarna, är matlagning tillsammans bra för kärleksrelationen. För att göra den klassiska middagsdejten extra minnesvärd, samarbetar Match med matkasseleverantören HelloFresh. Tillsammans erbjuder de en premiumbox som garanterat kommer att göra dejten romantisk.

 

Tillsammans löser de också den ständiga frågan ”vad ska vi laga till middag?”, som enligt en undersökning från HelloFresh är svår för många svenskar att besvara; endast tre av tio** svenskar tycker det är enkelt att hitta inspiration till middagen på Alla hjärtans dag.

 

Beställ hem din matkasse till dejten från HelloFresh Match-singlar kommer att få en rabattkod*** till en premiumbox från HelloFresh där de kan välja en middag som båda gillar. När menyn är vald, kommer de att få matkassen levererad till sin dörr med alla ingredienser och instruktioner som behövs för att tillaga en oförglömlig, rolig och romantisk middag tillsammans.

 

 

*Love Connection undersökning Kantar 2020.

** HelloFresh pressmeddelande

*** Villkor: Med den här koden kan du spara upp till 1349 kr på dina första 5 matkassar från HelloFresh (35 % -35 % -20 % -20 % -20 %) och få fri frakt på din första låda. Erbjudandet kan användas en gång per hushåll och endast av nya kunder. Väljer du att få din matkasse levererad mellan lördag och tisdag måste du avboka din beställning senast onsdag kl. 23:59 före leverans. Om du däremot får din matkasse levererad mellan onsdag och fredag måste du avboka din beställning senast föregående veckas söndag kl. 23:59. Läs mer om villkoren på www.hellofresh.se.

 

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.