Match

Match’s Relationskarta – hemvändarens guide till kärleken

11. nov. 2017

Julhelgen sätter hela Sverige i rörelse och hela 3,9 miljoner svenskar kommer att befinna sig på resande fot*. I ett land där nästan varannan person är singel** kan möjligheterna att hitta kärleken i mellandagarna verka lovande – om du åker till rätt ställe. I en ny undersökning från Match kartläggs vilken del av Sverige och Europa du bör resa till för att hitta ditt drömförhållande – oavsett vilken typ av relation som står högst på årets önskelista.

Att åka hem till familjen över jul kanske inte låter som det perfekta upplägget för att hitta kärleken, men en ny undersökning från dejtingexperterna på Match visar på motsatsen – beroende på vart du ska åka. Undersökningen visar nämligen att andelen personer som söker en viss typ av förhållande varierar i olika delar av landet. Lagom till jul introducerar därför Match Relationskartan.

Dit ska du åka

Söker du ett klassiskt förhållande, ett långvarigt, seriöst och kärleksfullt? Då har du som planerar att åka till Sydsverige tur – där uppger nämligen dryga 60 % av singlarna att de söker en långvarig relation. I Småland, där andelen som söker ett långvarigt förhållande är lägst, ligger samma siffra på ungefär 50 %. När det gäller vänskap är fördelningen dock omvänd – fler än var tionde av de småländska singlarna letar efter vänskap, medan bara var tjugonde sydsvensk singel söker en ny kompis.

För dig som söker en lättsam nyårsfling lönar det sig däremot att blicka norrut. Andelen singlar som trivs med att endast gå på lättsamma dejter är störst i Norra Sverige, och andelen som är ute efter en kort och het flirt är störst i Stockholm.

– Att påstå att sydsvenskar är mer kärlekskranka än smålänningar kanske är att ta i, men de regionala skillnaderna i landet är onekligen intressanta. Julhelgen behöver inte vara dejtingfri och det kan löna sig att hålla ögonen öppna när man vänder hemåt i mellandagarna, säger Linnéa Rinäs, marknadschef på Match.

Planerar du att fly till varmare breddgrader över julen? Frukta icke! Match har även kartlagt till vilka europeiska länder man bör bege sig för att hitta sitt drömförhållande.

Längtar du efter en vän? Då ska du till Nederländerna. En spännande och fartfylld fling? Sätt dig på nästa plan till Italien. Lite lättsamt dejtande? Weekend-trippen till Paris eller franska Rivieran borde falla dig i smaken. Är du däremot ute efter ett långvarigt, kärleksfullt partnerskap – då gör du bäst i att stanna hemma. Singlarna hemma i Sverige törstar nämligen mest i Europa efter långvariga förhållanden.

-Även fast de flesta svenska singlar söker långvariga förhållanden visar Relationskartan på att kärleksrelationen inte är konform. Olika människor söker olika typer av förhållanden och det behöver inte alltid handla om att hitta ”den rätta”, ibland räcker det med lite sällskap. Det kan finnas en poäng i att ha det i åtanke för att inte bli alldeles matt inför tvåsamhetsnormen, säger Linnéa Rinäs.

RELATIONSKARTAN SVERIGE
Långvarigt förhållande Sydsverige, 60,3%
Lättsamt dejtande Norra Sverige, 6,4%
Fling Stockholm, 4,8%
Vänskap Småland och öarna, 12,5%

 

RELATIONSKARTAN EUROPA
Långvarigt förhållande Sverige, 57 %
Lättsamt dejtande Frankrike, 11,8 %
Fling Italien, 15,3 %
Vänskap Nederländerna, 13,8 %

 Fakta om LoveGeist
LoveGeist – är den årliga europeiska referensstudien om singlar och dejting. Undersökningen genomfördes av TNS på uppdrag av Match.com från den 26 oktober till 17 november 2016. 9610 singlar mellan 18 och 65 år i sju europeiska länder tillfrågades (Sverige, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Italien och Spanien). 1 000 svenskar har blivit intervjuade. Singlar definierades som personer som inte är i en engagerad relation, oberoende av civilstatus. Vid analysen har data noga mätts för att reflektera kompositionen av antalet singlar per land utifrån ålder och kön. Vid beräkning av statistik på en europeisk nivå har ländernas storlek och invånarantal tagits i åtanke.

 

*Trafikanalys, RVU Sverige, avser perioden 20 dec-6 jan, 2011-2013

**SCB, ”Så bor och lever Sverige”, 2014

För mer information, kontakta gärna;

Oskar Lind, Cohn & Wolfe
oskar.lind@cohnwolfe.com
+46 707 20 20 88

Linnéa Rinäs, Nordic Marketing Manager
linnea.rinas@eu.match.com
+44 7917 348 083

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.