Match

Offentlig kärlek – härligt eller skämskudde? Såhär tycker svenskarna

12. feb. 2021

Handhållning på promenad eller hångel på café? En undersökning gjord av Novus på uppdrag av Match visar att svenskar har delade meningar om offentliga kärleksförklaringar. Samtidigt som 33 procent önskar att par visade sin kärlek i offentligheten oftare, visar undersökningen att det finns vissa kärleksförklaringar som får oss att plocka fram skämskudden direkt.

Alla hjärtans dag är snart här – en dag då många svenskar väljer att vara lite extra kärleksfulla mot varandra. Trots bilden av svenskar som något tillbakadragna och reserverade, uppger 67 procent av de tillfrågade att de inte tycker att det är pinsamt att visa kärlek till sin partner offentligt. Tvärtom anger 40 procent att de uppskattar att se andra par visa sin kärlek och 33 procent önskar till och med att par visade sin kärlek i offentliga sammanhang oftare.

“2020 har definitivt inte varit det enklaste året för kärlek. En positiv konsekvens kan vara att vi nu är mer måna att visa varandra kärlek och uppskattning, både offentligt och privat” säger Emélie Fauque, Senior Marketing Manager Europe.

Undersökningen visar dock att det finns en gräns för hur mycket vi klarar av innan blir obekväma. Som mest pinsamt tycker vi att det är när par pratar med varandra med bebisröst (60 procent), matar varandra (40 procent) och kysser varandra passionerat (29 procent).

Så, hur visar vi helst kärlek till vår partner när vi är omgivna av andra människor? 50 procent av de tillfrågade uppger att de helst visar sin kärlek genom att hålla sin partner i handen, 44 procent väljer att kramas och 34 procent att pussas.

Designsamarbete som hyllar kärleken
För att hylla kärleken har Match och modeskaparen Aéryne har tagit fram klädkollektionen ‘’Made to Match’’. Kollektionen består av matchande tracksuits i pastellfärgade block som bildar ett hjärta när plaggen bärs sida vid sida. I samband med alla hjärtans dag finns tracksuitsen att köpa till 20% rabatt på Aéryne, med koden LOVE20.

“Vi fick chansen att skapa något roligt, som också är hållbart producerat med återvunna tyger, för det bästa syftet av dem alla – kärleken.” säger Anna-Carina Helander, grundare av Aéryne.

Tillgänglighet och pris
Made to Match säljs i limiterad upplaga via Aéryne.com samt Seezona.com. Kläderna är producerade av spilltyger av 100% ekologisk bomull i Aérynes fabrik i Europa. Använd koden LOVE20 för 20% rabatt.

För mer information om kampanjen, besök: www.match.com/madetomatch

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.