Match

Så här ökar du dina chanser för en lyckad dejt

25. apr. 2016

Hur förbereder sig egentligen svenska singlar inför en dejt och hur vill de att deras dejt ska uppföra sig? Det har Match tagit reda på i en ny undersökning. För svenska singelmän är städning den viktigaste förberedelsen inför dejten medan singelkvinnorna hellre satsar på en snygg outfit. Självklart är en fräsch andedräkt att föredra, men att inte titta för mycket på sin mobil och att vara trevlig mot kyparen är minst lika viktigt. Bland samtalsämnen man i första hand bör undvika finner vi gamla ex, politik och pengar.

Svenska singlar verkar våga hoppas på det bästa när de dejtar, många verkar inte heller se en bortamatch som helt främmande. Det visar en undersökning gjord på uppdrag av Match. När vi ser till förberedelseritualerna så toppar, kanske något oväntat, städning männens lista över viktigaste förberedelse inför en date (44 % jämfört med 26 % bland kvinnorna). Kvinnor satsar hellre på att ha en snygg outfit (34 % jämfört med 26 % av männen) och tar gärna hand om sig själv med ett helkroppsprogram med dusch, peeling, tandborstning och nagelvård (34 % jämfört med 20 % av männen). Vedertagna sanningar som att säkerställa att man har en fräsch andedräkt är även det en viktig förberedelse för såväl män som kvinnor (32 % respektive 30 %).

– Inför en dejt är förväntningarna höga och det kan kännas lite pirrigt. Det kan vara skönt att hitta trygghet i förberedelser och det är definitivt intressant att få en inblick i. När det väl kommer till dejten så är kemin ofta det viktigaste – Om det klickar så är en stökig lägenhet eller ett par mindre moderiktiga turbyxor bara något som gör dejten mer intressant, säger Robin Goncalves, pressansvarig på Match.

Stäng av notifications och prata inte om ditt gamla ex
På frågan över vilka samtalsämnen man bör undvika under en dejt svarar majoriteten att gamla ex (72 %), följt av politik (39 %), pengar (34 %) och religion (28 %) bör undvikas. Här är det konsensus mellan kvinnor och män, när vi ser till de minst attraktiva beteendena på en dejt så går åsikterna däremot isär. Att titta för mycket på mobilen (37 %), vara oförskämd mot folk man möter (35 %) och lukta svett (34 %) toppar. Majoriteten av männen ser överdrivet mobilanvändande som charmlöst (42 % jämfört med 30 %) men enligt kvinnor är det ”att han är oförskämd mot folk de möter” (40 % jämfört med 30 %) som bränner flest attraktionspoäng. En siffra som också sticker ut är att kvinnor i högre grad störs av att dejten dricker för mycket (33 % av kvinnorna jämfört med 14 % av männen).

Förbise inte sociala medier
Även om överdrivet pillande på mobilen inte står högt i kurs kan det vara en god idé att även städa sitt digitala hem innan dejten, särskilt om du är man. I undersökningen upptäckte Match att så många som 77 procent uppger de använder Facebook för att läsa på om sin dejt, följt av Google (35 %) och Instagram (25 %). Den information som männen i första hand kollar upp är intressen (36 % jämfört med 25 %) medan kvinnorna är mest nyfikna på ålder (31 %) och profilbild på sociala medier (31 %). Med andra ord kan det vara värt att tagga av mindre väl valda bilder från den där sittningen på universitetet.

Dejtingtips
Baserat på hur svenska singlar har svarat i undersökningen har Match satt ihop några tips för en lyckad dejt.

  • De flesta verkar räknar med att dejten hänger med hem senare framemot kvällen så se till att ha välstädat hemma. Så många som 36 % tycker att städning är den viktigaste förberedelsen inför en dejt.
  • En puss på dejten hoppas många på, så säkerställ att du har en fräsch andedräkt. En helkroppsrenovering med dusch, peeling, tandborstning och nagelvård kan också vara att överväga inför en dejt då en bortamatch inte verkar helt främmande för många. 31 % svarar att fräsch andedräkt är viktigaste förberedelsen, motsvarande siffra för helkroppsrenovering är 26 %.
  • Att lägga ned lite extra tid på sin outfit kan också vara att rekommendera, 30 % tycker att det är viktigt för att imponera på sin dejt.
  • Undvik att prata om gamla ex, politik och pengar. Så många som 72 % anser att gamla ex är ett samtalsämne man bör undvika på en dejt, även politik (39 %) och pengar (34 %) toppar listan. Exempel på bättre ämnen är istället intressen, resor och jobb.
  • Att titta för mycket på sin mobil tycker 37 % inte är ett attraktivt beteende på en dejt, så se till att ha mobilen i väskan eller i fickan. Se också till att vara trevlig mot folk ni möter, 35 % tycker att oförskämt beteende inte är attraktivt.
  • Se över ditt digitala jag. Närmare 80 % söker information om sin dejt på Facebook, så se till att uppdatera din information och ha gärna en snygg profil som visar upp ditt rätta jag.


För mer information, kontakta gärna;

Robin Goncalves, Pressansvarig Match
robin.goncalves@eu.match.com
+44 20 3002 7167

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.