Match

Sveriges bästa platser för en dejt utsedda

30. maj 2016

Sveriges singlar har återigen fått chansen att säga sitt. För tredje året i rad har Match genomfört en undersökning där över 1 000 svenska singlar i hela landet listat de mest dejtvänliga caféerna och restaurangerna i sin stad. Singlarna fick även tipsa om sitt bästa ställe för hångel och sommarvarma nattbad. 

Vårkänslorna hos de svenska singlarna är i full blom. Snart går vi in i sommaren, som med sina ljusa och varma kvällar, också är perfekt för dejting. En undersökning från Match visar att hela 89 procent av de svenska singlarna föredrar att dejta under våren (65 %) och sommaren (24 %). På frågan vilken tid på dygnet de föredrar att dejta på svarar så många som 61 procent att de helst vill dejta tidig kväll, medan övriga tiden på dygnet inte alls är lika lockande. Endast tre procent kan tänka sig en lunchdejt och en procent på morgonkvisten, så skjut frukosten till ett senare tillfälle. Den fulländade dejten ska helst äga rum på ett mysigt ställe, gärna nära naturen med havs- eller sjöutsikt, och bjuda på god mat och dryck.

– För en lyckad dejt är det många olika faktorer som spelar in och en av dessa är val av ställe för att man ska känna sig bekväm. Caféer är till exempel ett perfekt ställe för en första dejt, där kan ett snabbt möte över en kopp kaffe fort bli längre, beroende på hur dejten utvecklas. Det kan vara svårt att hitta det perfekta stället och man kan ibland behöva lite hjälp på traven. Därför har vi tagit hjälp av våra medlemmar och fans för att lista de bästa dejtingplatserna runt om i landet, säger Robin Goncalves, pressansvarig på Match.

Populära dejtingställen i Sverige
Bland singlarna i Uppsala län är Café Linné Konstantina det mest populära caféet för en dejt, medan man i Västernorrlands län gärna gör ett besök på Café Charm i Sundsvall. I Stockholms län är singlarnas favorit för tredje året i rad Vete-Katten. Eriks Gondolen är favoritrestaurangen bland Stockholmssinglarna, tätt följd av Fotografiska och därefter Himlen på Södermalm. I Västra Götaland är vinnaren tapaskedjan Pinchos.

Bästa ställena för hångel och nattbad
I undersökningen fick singlarna också ange vilka ställen som är perfekta för hångel och sommarvarma nattbad. För den första kyssen i Västra Götaland är Slottsskogen den bästa platsen. I Skånes län är Västra hamnen i Malmö en stor favorit och i Stockholms län toppar natursköna Djurgården överlägset listan på det bästa hångelstället. Högt upp på listan i Stockholm och Östergötlands län kom också alternativet att hångla hemma, vilket passar dem som inte är lika extroverta.

Det idealiska stället för ett nattbad i Östergötland är Ågelsjön, medan man i Uppsala län föredrar Fjällnora för ett dopp. I Stockholms län kammar Långholmen hem förstaplatsen. Andra populära bad i Stockholmsområdet är Fredhäll och Eriksdalsbadet.

För mer information, kontakta gärna;
Robin Goncalves, Pressansvarig Match
robin.goncalves@eu.match.com
+44 20 3002 716

Om Match Dejtingtjänsten Match grundades 1995 och har funnits i Norden sedan 2002. Vi finns i 25 länder och erbjuder våra medlemmar det bästa sättet att träffa en potentiell dejt. Nästan en halv miljon människor har redan träffat någon på Match, nästan 70 000 av dessa är gifta – ingen annan dejtingsajt eller app i Sverige har lett till lika många giftermål*. Match har även utnämnts till Sveriges starkaste varumärke inom nätdejting 2015, 2016 och 2018 baserat på kundnöjdhet och varumärkeskännedom.
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.