Match

Tänk på det här innan du bjuder över dejten

19. aug. 2016

När hösten står för dörren och sommarflirtar byts ut mot mys i TV-soffan växer lusten att se över sitt hem, och det kan vara värt att tänka till både när det kommer till läget och inredningen. Bland de svenska singlarna är trenden tydlig. Rätt läge, en genomtänkt inredning och ett välstädat hem är viktigt för Sveriges singlar, då det säger mycket om hur du är som person enligt en undersökning från Match.

Ditt hem speglar till stor del vem du är och har stor betydelse när svenska singlar väljer partner. Såett gott råd till svenska singlar nu när hösten börjar närma sig är att se över sin inredning innan man bjuder hem dejten. En undersökning från Match visar att 42 procent av singlarna tycker att det är viktigt att dejten har bra inredningssmak och så många som 74 procent anser att det är viktigt att ens dejt är ordningsam. Att plocka undan kvarglömd disk och smutstvätt är kanske självklart, men viktigt nog att understryka. Kvinnor tycker att det är ännu viktigare att ens dejt håller ordning och reda (81 % jämfört med 70 % av männen) och kvinnor sätter även högre värde på dejtens inredningsstil än männen (45 % jämfört med 39 % av männen). När det kommer till val av bostadsläge tycker närmare hälften att det säger mycket om personen man dejtar.

– Det sägs att kärleken övervinner allt, men Match undersökning visar att man ska se upp med ett alltför rörigt hem och tänka över sin inredningsstil. Med andra ord bör man vara medveten om att ens hem skickar signaler om vem man är till den man dejtar. Även om det är viktigt med ett rent och fräscht hem, är det lika viktigt att ens personlighet och intressen syns så att det känns som just ett hem. Om inte annat kan det bli en bra ”ice-breaker” som kan skapa spännande diskussioner när man bjuder hem sin dejt, säger Josephine Sundström, inredare och homestaging-konsult.

Fem tips på hur du dejtinganpassar ditt hem inför hösten
I samband med att hösten gör sitt intåg brukar intresset för inredning öka och många tycker att det är dags för en make-over. För att ge alla singlar lite hjälp på traven hur man gör sitt hem lite mer dejtingvänligt har Match bett inredaren Josephine Sundström dela med sig av sina bästa fem tips.
1. Städa! Med ett fräscht badrum, nybäddad säng och dold smutstvätt kommer du långt.
2. Låt ditt hem spegla din personlighet! Tävlingscykeln i hallen, favoritsouveniren på byrån och skivsamlingen i hyllan kan alla bli roliga samtalsämnen.
3. Tänk på belysningen! Undvik provrumsbelysning och skapa en behaglig känsla genom att ha många svaga ljuskällor istället för få starka.
4. Tänk grönt! Gröna växter ser inte bara trevligt ut de visar också att du är kapabel att ta hand om någon annan.
5. Glöm inte doften! Vi dejtar med alla sinnen, så undvik starka dofter och sträva efter något fräscht och neutralt.


När blir två hem till ett? Då är det tags att ta med tandborsten enligt Svenska singlar
När man dejtat ett tag är det vanligt att visa frågor kommer upp – när är det exempelvis okej att lämna kvar sin tandborste eller be om en egen byrålåda? När det kommer till större steg, som att flytta ihop – efter hur lång tid är det okej att börja diskutera uppsägning av ena lägenheten? Hur gör man med den där gamla byrån? – kan man be sin dejt att göra sig av med gamla möbler? Hur Sveriges singlar ställer sig till detta har Match också tagit reda på i sin undersökning.

– Det är intressant hur vi svenskar lägger så pass stor vikt vid inredningsstil samtidigt som vi inte skulle ha några problem med att ge upp våra egna möbler, ett tänkbart minfält när man flyttar ihop. Det är viktigt att komma ihåg att hemmet ska vara en förlängning av sin person, vad som anses vara bra inredningsstil är ytterst subjektivt, men kan ge en fingervisning om hur väl man matchar med sin dejt säger Robin Goncalves, pressansvarig på Match.

  • Tandborsttrubbel: Att lämna kvar sin tandborste hos dejten kan vara ett riktigt dilemma. Är det ett statement att förhållandet är på väg in i en ny fas, och när är det egentligen okej? 39 procent tycker att det är okej att lämna sin tandborste hos sin dejt efter 1-3 månader, 17 procent tycker att man ska vänta 4-6 månader och 10 procent menar att det är något man kan göra på en gång.
  • Byrålådebekymmer: Att fråga om en egen byrålåda tycker svenska singlar är ett betydligt större steg än att lämna kvar sin tandborste. 19 procent tycker att det är okej att be sin dejt om en egen byrålåda efter 1-3 månader. Majoriteten anser att man kan be om en egen byrålåda först efter att man har dejtat i 4-6 månader.
  • Flytta-ihop-snacket: Att flytta ihop är en milstolpe i ett förhållande, men efter hur lång tid tycker Sveriges singlar att man egentligen bör dejta innan det är dags? Så många som en av fem svarar att de skulle kunna tänka sig att flytta ihop med sin dejt redan inom sex månader. Kvinnorna är dock mer försiktiga än männen, 17 procent jämfört med 25 procent av männen.
  • Prylkompromissen: Ett gemensamt hem kan ge upphov till en rad konflikter – inte minst när det kommer till vems saker man ska behålla och inte. Överraskande visar Match undersökning att svenska singlar inte är särskilt nostalgiska när det kommer till prylar. 41 procent svarar att de inte skulle ha några problem med att göra sig av med möbler och inredning för att framtida sambon har något som han/hon hellre vill att de ska behålla. Ser man till kvinnor och män svarat, är motsvarande siffra för kvinnorna 32 procent och för männen 45 procent.

För mer information, kontakta gärna;
Robin Goncalves, Pressansvarig Match
robin.goncalves@eu.match.com
+44 20 3002 7167

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.