Match

Uppdatera din profilbild inför vårens dejter

25. maj 2016

Nu när våren, en av dejtingårets höjdpunkter, är här kan det vara en bra idé att se över din dejtingprofil. Det första många svenska singlar tittar på i sökande efter en dejt är profilbilden, och det kan vara en utmaning att fixa en profil som sticker ut. För att ge inspiration på hur du får din person att skina igenom med en bra profilbild har Match bett fotografen Mehdi Bagherzadeh att dela med sig av sina bästa tips.

Våren är för många svenskar årets absolut mest populära dejtingperiod. Men för att lyckas nå igenom bruset gäller det att vässa sin presentation med en schysst profilbild. Enligt en undersökning från Match är det profilbilden som svenska singlar tittar på först i sökandet efter en dejt.

– Vi har ofta en favoritbild vi använder alldeles för ofta och på allt för många ställen – vår personlighet är självklart rikare än en bild kan presentera. Profilbilden är viktig då det är det första många möter när de söker information om sin dejt och den bör komplettera de ord vi väljer för att beskriva oss själva. Nu när sommaren står för dörren hoppas vi kunna inspirera singlar till att låta personlighet och intressen inte bara synas i profilen utan även skina igenom i sina bilder, säger Robin Goncalves, pressansvarig på Match.

Experimentera gärna men glöm inte ljuset 

För att ge idéer och inspiration hur man putsar till sin dejtingprofil med bilder som fångar såväl uppmärksamhet som din person har Match tagit hjälp av fotografen Mehdi Bagherzadeh.

– Även om många idag har en smartphone och därmed en rätt bra kamera i fickan så ger en riktig kamera med större optik mer kreativa möjligheter – det går att leka mer med både skärpedjup och olika förgrunder eller bakgrunder. Men bra ljus är den viktigaste faktorn, då kan även en smartphone-kamera prestera väldigt bra, säger fotografen Mehdi Bagherzadeh.

Mehdis 5 tips för den bästa profilbilden

  1. Tänk portfolio! – De flesta dejtingtjänster idag tillåter dig att välja fler bilder än en. Du visar mer av en portfolio än bara ett bra porträttfoto. Så ta inspiration från modeller och fotografer, sikta på att visa upp en bred bild av dig själv, din personlighet och dina intressen i flera bilder. Det gör det lättare för andra att hitta något ni har gemensamt och ta kontakt, om ett intresse är viktigt nog att ta med i profilen, se till att det även syns i någon av dina bilder.
  2. Ett leende är bättre än tio duckface – Ett stort leende smittar, det är inprogrammerat i oss sedan barnsben. Varenda bild behöver dock inte fånga dig i ett skrattanfall, men se till att en av dina bilder visar upp ditt gladaste jag. Ett tips för ett mer naturligt leende är att försiktigt ”hosta” fram det, för många ger det ett mer avslappnat och naturligt leende där hela ansiktet följer med.
  3. Ta med en vän! – På en av bilderna, välj gärna en där du är tillsammans med dina vänner eller familj. Det åskådliggör att du är en social typ som gillar att umgås med nära och kära. Men om du inte letar efter en gruppdejt, låt merparterna av bilderna vara på dig själv så att inga missförstånd uppstår.
  4. Visa dina intressen! -Komplettera de intressen du nämner i din profil med en bild som säger så mycket mer. Skidor, surfing eller klättring är imponerande exempel, men att även låta din boksamling eller en favoritplats agera bakgrund berättar något om dig själv. Låt intresset följa säsongen, det kan fungera som en perfekt inspirationskälla på samtalsämne på en första dejt.
  5. Hundtricket! – Älskar du hundar? Se till att visa upp din bästa vän, det är ett bra sätt att hitta likasinnade. Enligt Match medlemmar är en vovve ett säkrare kort än en katt om svenska singelkillar får välja (30 % föredrar hundar, 20 % katter).


Mehdis exempel på perfekta profilbilder

Så snart körsbärsträden börjat blomma blir Kungsträdgården snabbt en av Stockholms mest fotograferade platser. På uppdrag av Match begav sig frilansande fotografen Mehdi Bagherzadeh ut bland besökarna för att se om han kunde fånga upp några bra exempel på den perfekta profilbilden.

För mer information, kontakta gärna;

Robin Goncalves, Pressansvarig Match
robin.goncalves@eu.match.com
+44 20 3002 7167

Om Match Sedan lansering 1995, är Match en av Sveriges ledande dejtingtjänster och erbjuder ett brett utbud av funktioner och tjänster.
Genom Matchs app, live- och ljudfunktioner samt singelevent, har singlar möjlighet att träffa likasinnade för att inleda en äkta kärlekshistoria. Genom en kombination av teknisk innovation, effektivitet och stöd (genom LiveCoaching-möten) och kundtjänst, erbjuder Match alltid nya tjänster för att skapa kärleksrelationer.
Match drivs av Meetic och dess systerbolag i Europa, som är en del av Match Group. Match Group är en ledande leverantör av digital teknologi utformad för att hjälpa människor att skapa meningsfulla relationer. För mer information, besök se.match.com
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.