Meetic

‘Voice dating’ wint aan populariteit

19. Oct 2022

Zomer en liefde gaan hand in hand. Maar deze zomer ging daten er nét iets anders aan toe. Verliefd worden op basis van stem alleen? Absoluut! De nieuwe trend ‘voice dating’ zit in de lift. Onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de Vlamingen als een blok voor een stem alleen kan vallen*. Dating platform Meetic speelde hierop in en lanceerde deze zomer ‘Meetic Voice’. Een nieuwe audiofunctie waarmee je jezelf kan voorstellen via een voice memo op je profiel én je potentiële match via zijn/haar stem kan leren kennen. Vandaag deelt Meetic de dating statistieken die laten zien dat deze nieuwe trend aan populariteit wint.

De perfecte match? Zomer en daten!
Het is geen geheim dat we in de zomer graag opzoek gaan naar liefde. En waarom ook niet! Het zonnetje schijnt, er zijn tal van terrasjes, en iemand spontaan tegenkomen is nét iets makkelijker dan in de winter. Maar ook in de digitale wereld daten singles er op los in de zomer. Dating platform Meetic kan dit bevestigen, want de resultaten van deze zomer laten zien dat de Meetic singles 7% meer berichten uitwisselden in 2022 dan in 2021*.

Nieuwe trend ‘Voice dating’
Met iemand daten door enkel een stem te horen? Ja zeker! Uit ondervraging* bij Meetic blijkt dat een stem bij het daten enorm belangrijk is. Meer dan de helft van de Vlaamse singles (58%) zou voor een stem alleen kunnen vallen. Sterker nog, bij 65% zou dit zelfs een totale afknapper kunnen zijn. Het delen van foto’s en interesses blijven in online dating van belang, maar we hunkeren toch steeds meer naar dat tikje extra om de persoon achter het digitale scherm te leren kennen.

Dating platform Meetic lanceerde deze zomer dan ook in Vlaanderen hun Meetic Voice, een audiofunctie waarmee je een voice memo kan achterlaten op je profiel. Van een leuke anekdote vertellen tot gepassioneerd praten over je favoriete film, alles is mogelijk. En de interesse in deze nieuwe functie was deze zomer duidelijk zichtbaar in. Bij de top 5 steden zien we minimaal een verdubbeling in het aantal voice memo’s in de Vlaamse steden. Bij de Antwerpse singles viel de Meetic Voice het meeste in de smaak. Daar zagen we een forse stijging van 2.754 in juli naar maar liefst 6.442 interacties in augustus. Het valt op dat de stem en ‘voice dating’ een belangrijk onderdeel is van het aangaan van een persoonlijke connectie.

Onderstaande tabel deelt de top 5 steden waar ‘voice dating’ sinds deze zomer in de lift zit door middel van Meetic Voice:

                      Luistercijfers Meetic Voice

Stad                               Juni                 Juli            Augustus
————————————————————————————————-                               

Brussel                           9.091               14.390            13.647

Antwerpen                    2.754               5.430             6.442

Hasselt                            948                 2.421              3.375

Leuven                            1.027                1.619               2.124

Mechelen                        561                   1.114               1.134

De nieuwe audiofunctie is sinds deze zomer niet meer weg te denken bij de dating ervaring van onze Vlaamse singles. Vanaf nu kunnen onze singles elkaar op een nog authentiekere- en persoonlijke manier leren kennen. Waardoor er nog mooiere connecties ontstaan.

**Onderzoek van Meetic uitgevoerd door Clint onder 1.017 Vlaamse Meetic gebruikers vanaf 18 jaar in de periode juli 2022

 

Contact Presse
Robin Houben
Coopr
robin@coopr.be
Michelle Serdons
Coopr
michelle@coopr.be
Let’s share the love together For questions and interview requests, leave us your contact details and we’ll be in touch.

    *Mandatory fields
    Meetic will process your data for the purpose of handling your request. Your data will be deleted after 12 months. For more information on how Meetic processes your data and your rights, please see our Privacy Policy.